Gå til innhold

Film

Smultring Oslo #1 Riveskam

Hvordan kan bygg- og eiendomsnæringen hjelpe Oslo å bli en nullutslippsby?

Bygg- og anleggsbransjen er nå påført tung skyld hvis de i det hele tatt vurdere å rive et bygg. Derfor spør vi i dette webinaret som også er første møte i møteserien Smultring Oslo; hvilke kriterier skal anvendes når transformasjonspotensialet til et bygg skal kartlegges?

Program
  • Anders Lendager (Lendager Group) snakker om riveskam og hvordan utviklere/arkitekter kan gå fram når de skal vurdere ombruk/oppvinning av bygg.
  • Stian B. Røsland (leder i OMAs Ressurgruppe Kommuneplan) snakker prinsipielt om utfordringene knyttet til at klimautslipp nå skal anvendes for å verne bygg.
  • Sonja Horn (CEO i Entra) forteller om utfordringer med ombruk knyttet til deres prisbelønte ombruksbygg i Kristian Augusts gate 13.
  • Tidligere byplansjef Ellen de Vibe (Urban Vibes) fokuserer på erfaringer fra andre land og byer om kriterier for å vurdere transformasjonspotensiale.
  • Gaute Hagerup (CEO i C40 Oslo) får stafettpinnen og introduserer C40 og neste møte i Smultring Oslo.

Dette er første møte i Smultring Oslo – en møteserie om hvordan bygg- og eiendomsnæringen kan hjelpe Oslo med å bli en nullutslippsby. Møteserien er et samarbeid mellom OMA, C40 Oslo, Klimaetaten, Construction City og FutureBuilt.