Gå til innhold

Film

Framtidens arbeidsplass: Næringsbygg som nabolag

Hvordan jobber vi sammen i framtiden? Og hvordan ser arbeidsplassen ut?

E-frokostmøtet «Næringsbygg som nabolag» ble arrangert av OMA i samarbeid med Zinc og Cushman & Wakefield Realkapital, den 29. oktober 2020. Dette er første frokostmøte i OMAs trilogi om framtidens arbeidsplass.

Sendingen starter på 01:55.

Gode nabolag

Et godt nabolag skapes av tilbud og aktiviteter, steder å være/henge, folk du kjenner, stolthet og tilhørighet, trygghet og oversikt, god logistikk og intuitive løsninger. Prinsipper og ideer vi har utviklet for å utforme arbeidsmetodikk og arbeidsplassen forsterkes, og inkluderer i høyere grad enn før også omgivelser og andre bedrifter. Vi vil møte bransjekollegaer og diskutere problemstillinger uformelt, vi vil lære av hverandre og skape arenaer som gir synergier. Enkeltmannsforetak og små bedrifter kan bruke co-working kontorer, men også de større selskapene ser seg om etter kollegaer og konkurrenter når de finner nye lokaler.

Vi har invitert Rebel og Media City Bergen til å dele erfaring fra clustertankegangen – deling og synergier, fellesområder som er designet for at de ulike brukerne av et helt bygg kan møtes både formelt og uformelt.

Program
  • Velkommen v/ Erling Fossen (OMA) og Charlotte Helleland (DARK-gruppen)
  • Fordelene med å være en del av en klynge/nettverk v/ Anders Solaas (Cushman & Wakefield)
  • Næringsbygg som nabolag. Konkrete eksempler v/ Stine Lanes Løvdal (Zinc)
  • Hvordan fasilitere en klynge for å få synergiene? v/ Anne Jacobsen (Media City Bergen) – Panelsamtale