Gå til innhold

Aktuelt

Oslo Urban Week samler kreftene – har allerede hentet inn over 40 aktører til årets arrangement

For fjerde gang skal Oslo Urban Week innta Oslos gater, og planleggingen av årets viktigste møteplass for byutvikling er godt i gang. – Vi merker allerede nå at interessen er stor, sier fungerende daglig leder i OMA. 

Fra 24. til 26. september vil Kvadraturen, hjertet av Oslo, yre av liv og aktiviteter når Oslo Urban Week inviterer til kunnskapsdeling, debattering og nettverksbygging. Det årlige treffet har vært en stor suksess siden oppstarten, og har etablert seg som en viktig møteplass for de som engasjerer seg i en helhetlig og bærekraftig byutvikling.

Oslo Metropolitan Area (OMA) jobber nå målrettet for å skape en minneverdig opplevelse for deltakere, medarrangører og alle interesserte. Allerede har over 40 aktører sluttet seg til det som blir årets viktigste møteplass, og da fungerende daglig leder i OMA, Ida Hjeltnes, oppfordrer nå de som ønsker å ta del i prosjektet, om å melde seg på.

– Oslo Urban Week er en unik arena, der ulike aktører i eiendomsbransjen knyttes sammen for å dele innsikt og fremme innovative løsninger for bærekraftig byutvikling. Vi håper å gjenta fjorårets suksess, og merker allerede nå at interessen er stor for årets arrangement, sier Hjeltnes.

Gir rom for kreativitet

Den 7.februar arranger OMA kick-off, og samler de som ønsker å være medarrangører i år. I tillegg til faglig påfyll og kreativt input, skal også programkomiteen offisielt lansere hva som blir temaet for Oslo Urban Week 2024.

– Jeg ser veldig frem det jeg vil beskrive som årets høydepunkt. Jeg kan allerede nå avsløre at temaet for året gir rom for masse av kreativitet. Det er et tema som er med på å legge et godt grunnlag for mange viktige og lærerike diskusjoner, men også nye perspektiver og tanker. Vi håper temaet kan inspirerer folk til å tenke både nytt og originalt, sier leder for programkomiteen, Maren Bjerkeng.

Hjertet av Oslo

Vertskapet for årets uke er Kvadraturen områdeforum, som daglig jobber med en visjon om å knytte Kvadraturen og prosjektene der sammen med sentrum og fjorden. Ønsket om å tilgjengeliggjøre området og fremme dets historiske kvaliteter, i tillegg til å utvikle området til å bli mer levende, er stort hos årets vertskap. De vil derfor bruke tiden fremover til å mobilisere blant annet lokale ildsjeler, utviklere og gårdeiere.

– Kvadraturen gir et hav av muligheter, og vi ser frem til å skape et dynamisk og meningsfullt program for de besøkende. Ved å legge Oslo Urban Week til Kvadraturen i år, skal vi sørge for å vise frem det beste hjertet av Oslo har å by på. Vi gleder oss til å bringe flere folk hit, sier leder av Kvadraturen områdeforum, Emelie Tornberg.