Gå til innhold

Aktuelt

OMA etablerer Hammersborg Områdeforum

Representanter fra Statsbygg, OBOS, Møller Eiendom, Höegh Eiendom, AB Invest og Storebrand Eiendom har etablert Hammersborg Områdeforum.

Området står ovenfor en omfattende transformasjon gjennom byggingen av et nytt regjeringskvartal og tilstøtende områder. Nye Hammersborg er i støpeskjeen og det er essensielt å tenke overordnet rundt hvordan regjeringskvartalet skal henge sammen med resten av byen, og hvilke funksjoner som skal inn i området.

– Byggingen av det nye regjeringskvartalet vil gi føringer på mye av utviklingen på Hammersborg. Forumets første oppgave blir å identifisere handlingsrommet for tilstøtende tomter, samt fremkalle et felles framtidsbilde av Hammersborg. Ved å samle de største utviklerne ønsker vi å skape en felles forståelse av hvilke funksjoner området skal fylles med, og hvordan det enkelte prosjekt kan bidra til å gi nye Hammersborg den ønskede karakter og identitet. Områdeforumet skal bidra til at Hammersborg blir et flerfunksjonelt byområde med yrende gateliv, sier Pål Bøe som er valgt som leder av forumet. Bøe er markedsdirektør i Møller Eiendom, som står bak utviklingen av gamle Deichmanske.

OMA etablerer områdeforum over hele Osloregionen, med formål om at grunneierne skal samarbeide om en helhetlig områdeutvikling. Se våre områdeforum her.