Gå til innhold

Aktuelt

Clemens Eiendom har blitt OMA-medlem

Clemens Eiendom er opptatt av å utvikle gode nabolag og har prosjekter fra Alta i nord til Porsgrunn i sør. Nå skal de i gang med å videreutvikle Oslo Hospital i Gamlebyen.

Vi er glade for å presentere et nytt OMA-medlem; Clemens Eiendom jobber med byutvikling, næringsutvikling og boligutvikling fra Alta i nord til Porsgrunn i sør. Nå skal de blant annet i gang med å videreutvikle Oslo Hospital i Gamlebyen. Oslo Hospital er landets eldste stiftelse og ble grunnlagt i 1538. Siden 1736 har sykehuset vært et psykiatrisk sykehus, men i 2018 opphørte denne virksomheten og stiftelsen måtte finne ny bruk av eiendommen. I fjor ble eiendommen, med alle sine ulike bygninger også UNESCO-listet. Clemens Eiendom skal videreutvikle denne fantastiske eiendommen med vern gjennom bruk-prinsipper. Planen er å rehabilitere og påbygge til moderne kontorfasiliteter og åpne tomten opp for publikum i større grad. Blant annet vil man få tilgang til bakgården som blir kalt «Eplehagen» på grunn av den store andelen av epletrær som står i full prakt på høsten.

Smarte nabolag

Clemens Eiendom er også opptatt av å utvikle gode nabolag, og har etablert konseptet «Smarte Nabolag» som går ut på å bygge fremtidsrettede boligprosjekter med fokus på teknologi, bærekraft og fellesskap. Konseptet kan være en spydspiss i ulike kommuners boligsatsing. Det første smarte nabolaget utvikles nå, ute i havgapet i Lofoten (Svolvær).

–  OMA utfordrer, peker på viktige trender og retninger, og setter Oslo på kartet. Det føles riktig og naturlig for oss å bli medlem, sier Bernt Nordby Skøien, administrerende direktør i Clemens Eiendom.