Gå til innhold

Aktuelt

Runar Skjerven Eggesvik vant pris som Årets pollinator 2021

Møtestedskaper og seriegründer Runar S. Eggesvik mottok prisen «Årets pollinator 2021» i OMA Awards under Oslo Urban Week.

En fagjury har nominert tre personer til den prestisjefylte prisen, og det er publikum som har stemt frem Eggesvik til seier.

Eggesvik har bakgrunn blant annet fra festivaler som Øyafestivalen og steder som Kulturhuset, Café Mono, Laboratoriet og nå den nye Bakkekroen. Han står bak det nye selskapet Flott Gjort, som det nærmeste året skal skape et titalls møtesteder i hele Oslo.

Juryen uttalte følgende om hvorfor Eggesvik ble nominert:

«Runar en driving force i utvikling av bylivstilbud med kreativitet og kvalitet, og tør å satse på nye områder. Runar er kjent for å samarbeide godt med alle fagdisipliner og roller innen byutviklingen, og for sitt brennende bransje-engasjement. Han har jobbet aktivt gjennom koronaperioden med å utarbeide nye kreative konsepter, og juryen har vektlagt hvordan han er en sentral bidragsyter i å restarte byen».

Årets pollinator

En pollinator er en person som går utover sin stillingsbeskrivelse – en matchmaker som får i gang gode prosesser for byutviklingen. OMA ønsker å få frem mennesker som bidrar til prosesser og kreative løsninger som skaper begeistring blant byens innbyggere.

Følgende personer var nominert til prisen:

  • Aslaug Tveit
  • Runar Skjerven Eggesvik
  • Stig L. Bech

Les mer om de nominerte på Oslo Urban Weeks nettside.